Brug Verlengde Indira Gandhiweg eind augustus af

De brug over de Verlengde Indira Gandhiweg is eind augustus af. Dat zegt de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, in gesprek met Dagblad Suriname. Nadat de brug wordt afgeleverd, is er echter nog wat werk aan de winkel. Er zijn nog eigendomspercelen die lopen langs de verbinding tussen de Verlengde Indira Gandhiweg en de Slangenhoutstraat. ‘Het ministerie moet nog een goede deal met de perceeleigenaren sluiten’, zegt de OW-minister. ‘We zijn bijna dagelijks bezig te onderhandelen met de perceeleigenaren. We trachten zo gauw als mogelijk de zaken af te kopen zodat gelijk nadat de brug constructief af is, we na enkele weken over kunnen gaan tot het openen van de brug’, aldus Parmessar.
De minister zegt dat het logisch is dat de perceeleigenaren aan hun eigen belangen gaan denken en daarom zullen trachten om munt te slaan uit de situatie, aangezien het van cruciaal belang is dat de percelen terug komen in de boezem van de Staat. ‘Er zijn gelukkig wettelijke bepalingen vastgesteld, maar het is niet de bedoeling zo ver te gaan. We willen een goed overleg voeren waaruit een zakelijke deal voortvloeit’, aldus de bewindsman. Afhankelijk van de snelheid waarmee dit probleem wordt opgelost, zal de brug worden opengesteld.
De minister zegt dat de oude brug, waar nu geen trucks over kunnen rijden (Van ‘t Hogerhuystraat en Highway), opgeknapt zal worden door het ministerie als de nieuwe wordt opengesteld. Ook andere bruggen zullen simultaan met deze brug worden opgeknapt. Volgens de minister gaat het bij deze om bruggen die vervallen zijn geraakt door achterstallig onderhoud. ‘Als de nieuwe brug in orde is, is het een verademing. Dan volgt de rest. Er is een drietal dat nog moet worden opgeknapt, maar ik wil ook meteen duidelijk maken dat infrastructurele werken dure projecten zijn en we moeten leren inzien dat het geld van ergens moet komen en hiervoor heb ik meer geld nodig. Als je mij SRD 2 geeft, moet je niet het resultaat verwachten van SRD 5, je krijgt het resultaat van SRD 2. Ik sta voor transparantie’, aldus Parmessar die zegt dat hij de suppletoire begroting van zijn ministerie al heeft voorbereid en dat nu de bal op de speelhelft ligt van de regering. Het ligt nu aan de DNA-voorzitter om de behandeling van deze begroting op de agenda te plaatsen.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!