Straten met wateroverlast Paramaribo Noord aangepakt

De steeds met wateroverlast kampende straten in Paramaribo worden ontwaterd door het ministerie van Openbare Werken. Straten in de omgeving van de Johannes Vermeerstraat liggen structureel onder water na een fikse regenbui. Het ministerie heeft deze omgeving inmiddels zodanig aangepakt dat het nu droog zal blijven na regenbuien. Dat zegt het afdelingshoofd John Lecton van de afdeling Straatonderhoud in een gesprek met Dagblad Suriname. De afdeling heeft gewerkt aan de kwetsbare gebieden in Paramaribo Noord. ‘We zijn nu bezig met het ontwateren van de Tourtonnelaan en de Mahonylaan en straks gaan we richting Costerstraat. Allemaal wegen die jarenlang onder water liepen. Die trachten we dan te ontwateren’, aldus Lecton. Hij zegt dat er veel puin wordt weggehaald in deze gebieden.
Ten aanzien van de ontwatering in de binnenstad weet Lecton echter niet veel te vertellen. De Van ‘t Hogerhuysstraat, de Willem Campagnestraat en de omgeving rondom het Academisch Ziekenhuis kunnen het water ook niet verwerken na regenbuien. Automobilisten lopen enorme schade als gevolg van de wateroverlast. De kruising Willem Campagnestraat en de Van ‘t Hogerhuysstraat was vlak voor de ACP-EU-conferentie door het ministerie van OW ook van nieuwe straatstenen voorzien. Echter ziet deze kruising na enkele maanden weer als vanouds uit. Lecton zegt dat vlak voor de ACP-EU-meeting het ministerie vijf weken lang dag en nacht heeft gewerkt in deze omgeving. Zo zijn er kokers schoongemaakt en is gewerkt aan de afwatering. Volgens Lekton zou dit gebied niet meer onder water moeten komen te liggen of zou het opnieuw moeten worden schoongemaakt, echter kan dit nog niet vanwege gebrek aan middelen.
De functionaris beaamt dat alleen schoonmaken gebieden nog niet helpt droog te blijven. Automobilisten kunnen niet lachen om de situatie aan de Van ‘t Hogerhuysstraat. ‘Wat moet ik nou zeggen? Welke regering weet wel wat ze aan de Van ‘t Hogerhuysstraat moet doen om het droog te houden’’, zegt een automobilist hoofdschuddend en geïrriteerd. Hij zegt de hoop te hebben opgegeven dat het ooit goed komt met deze weg. ‘Kijk maar eens aan de Zwartenhovenbrugstraat. Elke dag moet je door kuilen en gaten. Ga maar eens kijken naar de Fred Derbystraat. Dat is ook pas gerehabiliteerd. Ga maar eens kijken hoeveel kraters naar je kijken. Als je niet oppast, loop je ook schade daar. Wat weten de mensen van Openbare Werken wel te doen?’, aldus de reactie van een andere automobilist.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!