Komische situaties

We kunnen klagen wat we willen maar een ding is zeker. We kunnen ook erg lachen in ons land. De overheid heeft een antirookwet aangenomen en dat is heel erg goed. Maar hoe de mensen daarmee omgaan, is gewoonweg verschrikkelijk komisch. Ik vraag me werkelijk af of we hier zo dom zijn of dat we verschrikkelijk bang zijn voor loze dreigementen.
Zit ik van de week op een terras van een bekend hotel en daar staat er een bord dat het verboden is te roken. Het terras is buiten het gebouw, maar omdat ik onder het dak zat mocht het niet. Op mijn vraag waar dan wel, werd mij gezegd dat ik op het plein moest gaan zitten. Ik liep naar het plein en ging onder een hut zitten. Lekker mijn sigaret opgestoken en wat denk je? Vrijwel direct werd ik aangesproken dat roken daar verboden was. Verbaasd vroeg ik waarom dan niet. Ik zat tenslotte op het plein in de openlucht. De man verklaarde mij dat de hut was voorzien van een dak en daarom mocht het niet. Ik schoof mijn stoel 2 meter naar achteren zodat ik niet onder het dak zat en toen was meneer tevreden.
Hoe belachelijk kunnen we ons nog maken met deze komische denkwijze zeg? Ik ging toen weg en zocht een volgend terras op. Helemaal open maar helaas, het dak was er wel. Ik schoof mijn tafel en de stoelen onder het dak vandaan en stak lekker een sigaret op. Het duurde niet lang of ik werd weer aangesproken. Het mocht niet.
Ik wees de man naar het dak en zeg dat ik buiten de tent zit. Toch mocht het niet omdat ik op een stoel van de zaak zat.
Ik had wel door dat we hier heel erg goed zijn in het belachelijk maken hoor maar dat het zo erg was? Neen, dat had ik echt niet gedacht.
Dat roken ongezond is wil ik wel geloven en dat de overheid er iets aan doet om het roken te verminderen, vind ik geweldig maar het kan nooit de bedoeling zijn dat de overheid voor mij gaat bepalen dat ik moet stoppen. Ik dien rekening te houden met regelgeving, maar dat mensen de regels zo extreem toepassen, daar maken we ons gewoon belachelijk mee.
Als roker wordt je gewoon afgestoten alsof je een besmettelijke ziekte hebt en dat kan alleen bij mensen die angst hebben voor wetgeving en zo bang dat ze een boete krijgen door ambtenaren die onberekenbaar zijn en hun taak niet goed kunnen uitvoeren.
In vele gevallen vind ik het zelfs goed dat er in gesloten ruimten niet meer gerookt mag worden en ik geniet er zelfs van dus wat dat betreft vind ik dat de overheid een goede job heeft gedaan.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!