Monumentaal pand St. Vincentiusziekenhuis gerenoveerd voor Euro 2.3 miljoen

Volksgezondheidsminister Michel Blokland en RKZ-directeur Manoj Hindori bekijken het gerenoveerde beddenhuis (foto: Regillio Derby)
Volksgezondheidsminister Michel Blokland en RKZ-directeur Manoj Hindori bekijken het gerenoveerde beddenhuis (foto: Regillio Derby)
Het St. Vincentiusziekenhuis vierde vandaag zijn 97ste jaardag en de officiële heringebruikname van het monumentaal pand waarin het ziekenhuis zit. Het monumentaal pand staat aan de voorzijde van de Koninginnenstraat. De projectmanager Renovatie Monumentaal Pand, Humprey Pinas, zei tijdens zijn toespraak dat Suriname weer een ziekenhuis heeft dat waardig hersteld is en tientallen jaren meekan. ‘Het ziekenhuis valt onder monumentenzorg, dus afbreken zal nooit lukken. We moeten constant restaureren.’
De renovatie heeft 2.3 miljoen euro gekost en is gefinancierd door het ministerie van Financien en de Nederlandse ambassade. De zaakgelastigde ad interim van Nederland, E. Noorman, zei dat het Room-Katholieke Ziekenhuis (RKZ) een copie is van een ziekenhuis uit Utrecht. Noorman vond dat ondanks de tegenslagen het toch is gelukt om het monumentale pand op te leveren. Met de renovatie is er nu voldoende ruimte voor nierdialysefaciliteiten. ‘Met de renovatie van het RKZ is ook een cultureel erfgoed in ere hersteld’, zei Humphrey Schurman, voorzitter van raad van toezicht van het RKZ. De renovatie heeft 4 jaren geduurd.

error: Kopiëren mag niet!