AVF II SPI kent 38.6% direct geslaagden

De 166 examenkandidaten van Algemeen Vormende Fase II (AVF II) van het SPI hebben gisteren hun examenuitslag gehad: 64 studenten (38.6%) zijn direct geslaagd, 51 studenten (30.7%) hebben herexamen en 51 studenten (30.7%) zullen weer de klas moeten overdoen.
Het vorige schooljaar deden 164 examenkandidaten van AVF II het eindexamen. Daarvan slaagden 55 studenten (35.5%) direct, 61 studenten (37.2%) hadden herexamen, 1 student (0.6%) had inhaal en 47 (28.7%) moesten de klas overdoen. Het jaar daarvoor was 26% direct geslaagd en 45% direct afgewezen. SPI-directeur Randjiet Jhagroe zegt dat in vergelijking met de voorgaande twee jaren het aantal direct geslaagden dit jaar lichtelijk is gestegen. Jhagroe is niet helemaal tevreden. ‘38.6% is te weinig. Het is een cultuur geworden dat studenten van AVF II niet hoog scoren. Ik weet niet of het programma te zwaar is of het aan iets anders ligt. Iets klopt niet en daarom is het onderwijsministerie bezig met veranderingen. AVF-II zal plaats maken voor ‘De Nieuwe Leerkracht’.’
‘Studenten die AVF afronden, gaan meestal weg’, weet Jhagroe uit de statistieken. Het AVF – diploma is gelijkgesteld aan het havodiploma en de studenten kunnen naar het schakeljaar Adek, IOL of het AHKCO. Slechts een groepje kiest ervoor om naar BVF te gaan.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!