Vijf jaar cel voor verduistering en brute beroving

De 27-jarige Owen Plein gaat voor 5 jaar achter slot en grendel wegens verduistering c.q. beroving. Op 27 december 2011 leende de verdachte de auto van zijn halfbroer om naar de winkel te gaan. Hij keerde echter niet meer terug met het voertuig. Op 28 mei had Plein weer iemand anders voertuig in bruikleen. Ook die benadeelde heeft zijn grijs gelakt voertuig nooit meer terug gehad. Op 23 februari 2013 stapte de verdachte met zijn vriend in een taxi. Zij vroegen de chauffeur om richting het Bruynzeel-project te rijden. Onderweg werd de taxichauffeur door de vriend van Owen bedreigd met een wapen. Ook werd hij aan handen en voeten gebonden en geblinddoekt door de daders.
De taxichauffeur werd met een lint vastgebonden en op de achterzitting van het voertuig geplaatst. De daders blinddoekten het slachtoffer met zijn eigen T-shirt. Vervolgens reden de daders naar Texaco Latour. Daar bedreigden zij een pompbediende met een wapen. De rovers commandeerden de pompbediende om de opbrengst in de wagen te gooien. De pompbediende gaf geen gehoor hieraan, waarop een van de rovers en de pompbediende in een worsteling raakten. Het lukte de verdachten niet om met de dagopbrengst ervandoor te gaan.
De comparant van Plein sloeg de pompbediende met de kolf van het wapen op zijn hoofd. Als gevolg van die slag liep hij een barstwond op. Op een bepaald moment werden de rovers aangehouden. De comparant van Plein verklaarde dat hij in opdracht van Plein de feiten had gepleegd. Ook bevestigde hij de handelingen van Plein. De verdachte ontkent het feit steevast. Ondanks zijn ontkenning achtte kantonrechter Sieglien Wijnhard de drie feiten wettig en overtuigend bewezen. De vervolgingsambtenaar, Astrid Niamut, had op de zitting van 2 mei 2013 een straf van 6 jaar met aftrek geëist. De magistraat week af van de eis en legde Plein een celstraf op van 5 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!