Rover veroordeeld tot 4 jaar celstraf

Kantonrechter Sieglien Wijnhard veroordeelde de 30-jarige Diego Richard gisteren tot een gevangenisstraf van 4 jaar met aftrek. Richard heeft zich op twee momenten schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Op 3 december 2011 is Richard samen met nog een ander naar een bedrijf gestapt. Zij deden zich voor als sollicitanten. Op het bureau lag er een enveloppe waar SRD 24000 in zat. Samen met zijn comparant moet Richard de persoon hebben beroofd en mishandeld. De politie trof bloedsporen aan op de plaats van misdrijf. Het slachtoffer incasseerde een slag met een hard voorwerp aan zijn hoofd. De getuigen hebben de verdachte positief herkend.
Op 24 maart 2012 heeft de verdachte een vrouw beroofd van haar halsketting aan de L’Hermitageweg. Uit verklaring van het slachtoffer ter terechtzitting blijkt dat zij met de rover had geworsteld. Ondanks haar verzet ging de dader ervandoor met haar gouden sieraad. Een getuige die dit alles waarnam, herkende de verdachte positief tijdens een fotoconfrontatie. Bij de politie had de getuige een uitgebreide verklaring afgelegd. Achteraf kwam deze echter terug op de verklaring. De magistraat achtte de verklaring van de getuige op de zitting niet aannemelijk. Bij de politie had de getuige juist alle relevantie verklaard. De magistraat achtte beide feiten wettig en overtuigend bewezen.
De openbare aanklager, Astrid Niamut, had tegen de verdachte een straf van 5 jaar gevorderd. De verdachte had als verweer aangevoerd dat hij onschuldig is. Hij gaf aan dat hij eerder in de fout was gegaan. Hij zou zich niet meer bezighouden met dit soort praktijken. Hij liet de rechter geloven dat hij les heeft geleerd uit de vorige veroordelingen. Met betrekking tot de eis verzocht hij de rechter om de eis te verzachten. Rekening houdend met alle omstandigheden veroordeelde de rechter Richard tot een celstraf van 4 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!