Somohardjo dik tevreden met regeerwijze president

De voorzitter van coalitiepartner PL, Paul Somohardjo, is dik tevreden over de wijze waarop president Desi Bouterse de scepter zwaait in het land. ‘Als ik niet tevreden zou zijn, zou ik niet meer in de coalitie zitten’, geeft de voorzitter van de Pertjajah Luhur en Volksalliantie te kennen aan Dagblad Suriname. De reshuffling van diverse ministers en directeuren deert hem totaal niet. ‘We gaan al de personen kritisch blijven begeleiden.’ Opmerkelijk is wel dat Somohardjo in een vroeg stadium had laten doorschemeren, dat zijn ministers niet onderworpen moeten worden aan een reshuffling. Toen recent drie ministers naar huis werden gestuurd, volgde een spoedberaad tussen Somohardjo en president Bouterse. Dit resulteerde erin dat de ministers die voorgedragen zijn door de PL-topper niet de laan werden uitgestuurd.
Over het beleidsprogramma zegt Somohardjo dat het niet uitgesloten is dat er grote vorderingen worden geboekt. Vooralsnog is er een realisatiegraad van 30% in het eerste helft van het jaar.
Over het financieel economisch beleid is hij ook positief gestemd. Het doen van voorspellingen laat hij liever over aan de economen. Somohardjo maakt zich niet druk over een eventuele devaluatie van de munt. De dollarkoers op de zwarte markt is momenteel rond de 3.42.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!