Kermismaker Pets Promotion veroordeeld tot 1 week voorwaardelijke straf



De kermisorganisator, Jairadj Gajadien van Pet’s Promotion, werd gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 week geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Kantonrechter Dinesh Sewratan achtte de ten laste gelegde feiten, te weten het opzettelijk de eer en goede naam van de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Bink gehuwd Karta, aangetast te hebben, wettig en overtuigend bewezen. Dit, mede op grond van de bekentenis van de verdachte Gajadien. Op 10 december 2012 had Gajadien via een radioprogramma zich uitgelaten dat Bink steekpenningen heeft aangenomen voor het verlenen van een vergunning. Hij deed deze mededelingen met het kennelijk doel om daaraan ruchtbaarheid te geven.
Tegen de verdachte Gajadien had het Openbaar Ministerie 6 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar geëist. Advocaat Georgette Leter pleitte voor integrale vrijspraak. Volgens Leter was de beschuldiging van de aangeefster gebaseerd op pure vermoedens. ‘Er is geen enkel bewijs noch geschrift noch verklaring dat Gajadien daadwerkelijk dat bord zou hebben geplaatst’, stelde de advocaat. Uit verklaring van Bink blijkt dat ze het vermoeden heeft dat de borden met de tekst geplaatst waren door de eigenaar van Pets Promotion.
De magistraat gaf aan dat de verdachte zelf op de zitting had aangegeven dat hij werkelijk achter de verklaring staat welke hij op de radio had gegeven. De magistraat achtte daarom belediging van het openbaar gezag wettig en overtuigend bewezen. De rechter gaf aan dat voor smaad niet verplicht is een bewijs te leveren. Volgens de rechter is uit het onderzoek niet komen vast te staan dat de dc steekpenningen heeft aangenomen voor het verstrekken van een vergunning. Bij het bepalen van de strafmaat hield de rechter rekening met de persoon van de verdachte en de ernst van het feit. De kermisexploitant is nooit eerder in aanraking gekomen met de politie en op grond van alle omstandigheden week de rechter af van de eis en veroordeelde Gajadien tot 1 week geheel voorwaardelijke straf.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!