Bekendmaking over Sasur

Op 17 mei 2013 heeft de Minister van Justutie en Politie de beschikking van Sasur ingetrokken, om als bemiddelaar op te treden tussen muziekmakers en muziekgebruikers. Desondanks gaat Sasur door om middels bedreigingen muziekgebruikers onder druk te zetten om royalties te betalen. Opgemerkt moet worden dat de reeds ontvangen gelden van de afgelopen 6 jaren, nooit door Saur zijn uitgekeerd, ondanks 3 aankondigingen om uit te keren. Elke keer werd een ander drogreden gebruikt om de geinde gelden niet uit te keren aan de rechthebbenden.
De laatste reden was, dat de operationele kosten hoger liggen dan de inkomsten. Uit de jaarrekening van 2011 van Sasur blijk echter dat de operationele kosten met terug werkende kracht is opgeschroefd met een abnormale miljoenen claim aan salaris voor de directie bestaande uit een echtpaar met notabene een on en minvermogen kaart. Ook andere kosten die in hun jaarrekening is opgenomen kunnen sterk betwist worden.
Daarom worden Alle muziekgebruikers en muziekmakers opgeroepen om niet te zwichten voor de druk van Sasur. Verder worden alle artiesten die recht hebben op een uitkering, opgeroepen om het geld waar zij recht op hebben, op te eisen van Sasur.
Aldus een bekendmaking van het colectief van muziekgebruikers en muziekmakers.

error: Kopiëren mag niet!