Tien jaar lang met dansplezier bewegen

Moira Morroy’s Movement Studio viert op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei in Theater Thalia zijn tiende jaar van leerlingenvoorstellingen met de dansuitvoering “Moving 10 Years Through the Joy of Dance”. Het wordt de twaalfde leerlingenvoorstelling sinds 2003. Toen Moira Morroy’s Movement Studio op 7 en 8 juni 2003 zijn debuut maakte met de leerlingenvoorstelling “Props” was het een voorzichtig begin in de gehoorzaal van het CCS. Al gauw bleek de gehoorzaal te klein en twee dagen te weinig voor de publieke belangstelling die er bestond voor de voorstelling. Eerst werd de kerstvoorstelling “Funky X-Mas” in dezelfde zaal drie dagen achter elkaar gehouden om tegemoet te komen aan de behoefte van het publiek om erbij te zijn. In 2004 verhuisde de leerlingenvoorstelling naar de grotere lokatie: Theater Thalia. Met een zekere schroom werd toen de derde leerlingenvoorstelling “Movie Medley Movement” slechts twee dagen gehouden. Maar de in totaal 1.000 zitplaatsen van twee voorstellingen bleken ook te weinig.
De vierde en volgende leerlingenvoorstellingen — die elk jaar in het Pinksterweekend worden gehouden — werden allemaal drie dagen lang voor uitverkochte zalen in Theater Thalia gepresenteerd. Hoewel de belangstelling van het publiek buiten de familieleden vrienden en kennissen van de leerlingen enorm groot is, wordt de voorstelling niet langer dan drie keer gedraaid. Niet alleen vanwege de enorme organisatie, maar vooral ook omdat het drie keer achter elkaar welletjes is voor het grote aantal driejarigen dat meedoet met de voorstelling.
Evenals elk jaar, doen alle leerlingen van de school mee, ongeacht hun niveau. Ze zijn tussen de 3 en 60 jaar oud en ervaren allemaal “the joy of dance”. De twaalfde leerlingenvoorstelling van Moira Morroy’s Movement Studio wordt een feestelijke happening, waarvoor choreografieën van de afgelopen 10 jaar zijn gekozen, hier en daar aangepast aan de nieuwe generatie leerlingen die ze gaan uitvoeren. De feestelijkheid wordt vergroot door de samenwerkingsverbanden die Moira Morroy’s Movement Studio door de jaren heen heeft opgebouwd te verstevigen met gastoptredens van o.a. Rekha Mungra en haar bellydance-leerlingen, dansers met een gehoorbeperking van de Kennedy Stichting, Toorya Sewberathmisher van Namita Nritya Vidya Bhavan onder leiding van Namita Adjodhia, Vilani Amatpawiro van de dansafdeling van Sana Budaya onder leiding van Dweight Warsodikromo, Stephanie Muringen van The Moira Morroy Movers on Wheels en ex-leden van The Moira Morroy Youth Movers.
 

error: Kopiëren mag niet!