Abop-topper Bee: ‘Pertjajah Luhur heeft geen samenwerking met Amafo’

AbopAbop-topper Marinus Bee vindt het vreemd dat de Pertjajah Luhur (PL) het vertrouwen in minister Alica Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft opgezegd. Bee zegt dat minister Amafo geen samenwerking heeft met de PL. ‘Hoe kunnen ze het vertrouwen in haar opzeggen? Ik ben benieuwd hoe ze invulling hieraan zullen geven’, zegt Bee. De parlementariër ontkent dat de Abop met behulp van het verdelen van on- en minvermogenkaarten aanhangers van de PL wil overhalen naar de partij van Ronnie Brunswijk. Volgens Bee maakt de Abop geen gebruik van staatsmiddelen bij partijactiviteiten.
Bee heeft evenmin een boodschap aan de beschuldiging dat Abop zou vissen in de vijver van PL te Commewijne. ‘Er bestaat in de politiek geen vijver. Wij hebben ook geen vijver. Als een partij een bepaald district of gebied claimt waar zij sterk is, dan is Marowijne onze vijver. Want dit district is onze basis. Maar de PL heeft ook een afdeling in Marowijne. Ik kan dan ook zeggen dat de PL in onze vijver vist.’
De PL vindt dat de Abop geen niveau toont door de achterban van een coalitiepartner over te halen naar haar partij. PL-voorzitter Paul Somohardjo kan het niet verkroppen dat zelfs een neef van hem, die ook de naam Somohardjo draagt, is benaderd om mensen voor de Abop te ‘ronselen’ in Commewijne. Volgens Bee is deze zaak in de coalitietop besproken met de president. Hij moet nog geïnformeerd worden door Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk over de resultaten van dit gesprek.
De Abop zegt een nationale partij te willen worden en zou landelijk bezig zijn leden te werven.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!