Tamsiran zegt wel bouw woningen Richelieu, Sakimin zegt van niet

Tamsiran gelooft heilig in de bouw van 500 woningen in Richelieu01 Tamsiran gelooft heilig in de bouw van 500 woningen in Richelieu02Ondervoorzitter van de PL en parlementariër Ronny Tamsiran gelooft er heilig in dat de 500 woningen die de regering heeft beloofd, gebouwd zullen worden in Richelieu. Hij zegt dat de bouwwerkzaamheden zullen starten in deze maand en dat er zeker 500 woningen neergezet zullen worden, echter kan hij niet aangeven wanneer precies deze 500 woningen er zullen staan. ‘In ieder geval wel voor de verkiezingen’, zegt hij zelfverzekerd. Hij zegt dat de regering anders niet zou zijn gestart met het ontbossen, schoonmaken en egaliseren van dit gebied. ‘Er is gekozen voor de maand mei, dus de regering heeft nog voldoende ruimte om te starten en als ik me niet vergis zijn er al enkele fundamenten van woningen neergezet. Ik denk dat de regering het wel zal halen om te starten in deze maand’, aldus Tamsiran.
Tamsiran zegt dat indien blijkt dat de regering faalt deze woningen te bouwen de PL er niet voor zal schromen om als coalitiepartner aan de regering verantwoording te vragen. Hij zegt dat hij als parlementariër eigenlijk op de hoogte zou moeten zijn wanneer er gepland is om het project af te ronden. ‘Als parlementariër dien je te weten wat er allemaal in je land gebeurt en vooral in je district. Toen ik hoorde dat er ook woningen gebouwd zullen worden in Commewijne ben ik uit enthousiasme geen onderzoek gaan plegen en heb ik niet gevraagd wanneer de woningen er zullen staan, maar ik zorg er wel voor dat ik deze informatie binnenkort wel heb’, aldus Tamsiran. Hij zegt dat hij dit project niet wilt vergelijken met het project van de vorige regering, waar er was gestart met een project in West Suriname. Er zou een bauxietbedrijf daar komen, dat uiteindelijk toch niet verscheen.
‘Ik wil die projecten niet met elkaar vergelijken. Ik weet zeker dat de woningen er zullen staan.’ Op de vraag waarom de woningen in Hanna’s Lust er nog niet zijn zoals beloofd door de regering, blijft hij echter een antwoord schuldig. ‘We hebben een doel en dat doel zullen we zeker nastreven en bereiken’, kan hij alleen maar zeggen. Daarentegen zegt zijn eigen collega van de PL, Hendrik Sakimin, dat hij totaal geen hoop meer heeft dat er ooit een woning gebouwd zal worden in het district, daar de regering steeds projecten start en niet afrondt, omdat aannemers plotseling kampen met betalingsachterstanden. ‘De regering is steeds maar bezig te ronselen met staatsmiddelen. Ze gaan niets bouwen. Ik weet dat nu al. Wat hebben ze drie jaren lang wel gebouwd? Het enige wat ze hebben gedaan is met middelen strooien’, aldus Sakimin kwaad.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!