Vrouw worstelde met halskettingdief

‘Meneer na disi na a man sang beroof mi keti nanga mi bracelet. Mi memre a fesi boeng’, waren de woorden van een roofslachtoffer. Op de bewuste dag van de beroving had de mevrouw haar zoontje op school afgezet. Zij zag de 35-jarige Harvie S. de weg oversteken. Hij naderde haar en rukte op een onbewaakt moment haar halsketting. De vrouw raakte in een worsteling met Harvie. Zij hield de kleding van de rover vast om te voorkomen dat hij met haar tas met geld ervandoor ging. Zij probeerde de rover bij zijn riem te houden, echter is dit haar niet gelukt. De vrouw bleef om hulp roepen. Omstanders zetten een achtervolging in. Volgens de mevrouw was zij bekend met de verdachte. Zij kende hem van gezicht. Op eigen houtje heeft zij een onderzoek op touw gezet. Zij zag de verdachte op Ondrobong. Daar zag zij hem met een andere man praten. Het slachtoffer liep de vriend van de verdachte tegemoet vroeg hem naar het contactnummer van de verdachte.
De man weigerde het nummer van de verdachte door te geven. Hij zou haar later ettelijke keren bellen. Al die nummers die haar belden, heeft zij aan de politie doorgespeeld. Op een dag belde de vrouw van de verdachte, het slachtoffer op. Zij bevestigde dat haar man spullen van anderen afpakt.
De verdachte werd aangehouden op aanwijzen van het slachtoffer in een bar. Op de zitting verklaarde het slachtoffer dat de verdachte dezelfde pet op had als bij de beroving. De aangeefster hield kantonrechter Robby Praag voor dat zij alleen haar sieraden terug wil. Zij werkt hard en daarom wil zij geen verdere vervolging, maar de verdachte moet haar de ketting teruggeven. Op de volgende zitting wordt er nog een getuige gehoord. Een advocaat werd van staatswege toegevoegd aan de verdachte. Op 22 mei wordt de zaak hervat. Harvie blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!