Vader diende dochter pedagogische vuistslagen toe

De 40-jarige Steven Martis is veroordeeld, omdat hij zijn vrouw en zijn 13-jarige dochter heeft mishandeld. Martis kreeg een gecombineerde straf opgelegd, waardoor hij reeds gisteren naar huis mocht. Kantonrechter Robby Praag achtte mishandeling van de vrouw en dochter wettig en overtuigend bewezen. Naast deze twee feiten heeft de verdachte zich ook nog schuldig gemaakt aan weerspannigheid. Hij heeft zich danig verzet tegen de politie, waarbij twee agenten letsels hebben overgehouden. De magistraat legde Martis een straf op van 5 ½ maand, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 2 jaar.
De openbare aanklager Rolinne Gravenbeek gaf aan dat uit verklaring van de slachtoffers blijkt dat op 17 februari 2013 de verdachte zijn vrouw mishandelde. Hij heeft daarna ook zijn dochter mishandeld. Volgens verklaring van de verdachte heeft hij getracht haar ‘een pedagogisch kick te geven’. Dit is in elk geval niet gebleken merkte het OM. Zij vorderde een straf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 2 jaar.
Advocaat Hedley Derby gaf aan dat de vader boos was op zijn dochter, omdat zij weg was met haar vriend. Toen hij vernam dat haar dochter reeds seksueel actief is, werd hij  kwaad. Hij heeft gehandeld in een agressieve bui waaraan hij geen weerstand kon bieden. Omdat de moeder haar dochter probeerde te beschermen, heeft zij ook enkele slagen moeten incasseren. De raadsman verzocht de rechter om gelet op de omstandigheden een mildere straf op te leggen. De verdachte is een first offender. Martis betuigde spijt van zijn handelingen. Hij beloofde de rechter dat hij zijn handelingen niet meer zal herhalen.
De magistraat nodigde de vrouw en dochter uit naar voren te komen en gaf de verdachte de gelegenheid om zijn verontschuldigingen aan te bieden. Beide slachtoffers hebben hun man en vader vergeven. De magistraat legde mede gelet op de omstandigheden een gecombineerde straf op. De magistraat hield de verdachte voor dat hij zijn handen niet meer moet gebruiken om zijn gezin te mishandelen. Aangezien hij een bouwvakker is, moet hij zulks gebruiken om te bouwen. Martis mocht naar huis.
Saskia Bandhan              

error: Kopiëren mag niet!