Congres SVB eind juni

3 Congres SVBHet aangekondigd congres van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) wordt eind juni gehouden. SVB-voorzitter John Krishnadath zegt aan Dagblad Suriname dat eind mei de te behandelen thema’s en voorstellen rond moeten zijn. ‘Daarna moeten we kijken of we buitenlandse gasten kunnen uitnodigen om de thema’s te behandelen’, zegt de kersverse voorzitter. Enkele thema’s die zeker behandeld zullen worden zijn de Fifa Performance Report van 2011, jeugdvoetbal en profvoetbal. ‘We gaan de Fifa Performance Report evalueren en kijken wat uitgevoerd is, wat nog uitgevoerd moet worden en hoe deze zal plaatsvinden’, legt Krishnadath uit.
Verder zal deze maand nog een adviesraad in het leven geroepen worden. Volgens Krishnadath zullen in zo’n raad vertegenwoordigers van de verschillende regio’s en streken zitting nemen. ‘Er zijn al brieven de deur uit gegaan naar alle lidverenigingen en -bonden. Die moeten dan vertegenwoordigers aanwijzen. Ook uit het bedrijfsleven en andere technische instanties zullen personen in de commissie zitting hebben. Het aantal speelt geen rol, hoe meer mensen, hoe breder het draagvlak’, zegt Krishnadath. Een andere zaak die Krishnadath via de leden wil realiseren, is mensen die hun sporen hebben verdiend in de ontwikkeling van ons voetbal, voor te dragen voor decoratie door de president rond Onafhankelijkheidsdag.
Krishnadath is momenteel ook bezig zijn internationale netwerken in te schakelen voor de ontwikkeling van ons voetbal. Zo vertrekt hij vandaag naar Indonesië, waar hij in Cism-verband zal deelnemen aan een congres. ‘Ik zal het niet nalaten om met de Cism-leden ook op voetbalgebied samenwerkingsverbanden aan te gaan. Ik zal ook de Indonesische Voetbalbond opzoeken en kijken wat er gedaan kan worden’, zegt Krishnadath.

error: Kopiëren mag niet!