Dr-lid Jogi krijgt voorwaardelijke straf voor in elkaar trappen buurman

De 25-jarige Suradj Jogi, districtsraadslid (dr-lid) van Saramacca en ex-Jeugdparlementariër, is ter zake mishandeling veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van 3 maanden met een proeftijd van drie jaar. De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en rekwireerde een straf van 6 maanden geheel voorwaardelijk. In zijn laatste woord betuigde Jogi spijt. Hij gaf aan dat hij geen last voor de maatschappij wil zijn. Hij bood zijn verontschuldigingen aan. Na dit aangehoord te hebben, besloot de magistraat om het vonnis te verzachten naar 3 maanden voorwaardelijk.
Kantonrechter Albert Ramnewash ging voorbij aan het verweer van advocaat Benito Pick. De raadsman gaf aan dat de familie van de verdachte vaker last had van de habituele drinker, dus het slachtoffer. Zij werden vaker uitgescholden. Op 11 mei 2011 was de maat vol. Jogi, student op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, verkeerde op dat moment onder psychische druk. Hij kon geen weerstand meer bieden en op die dag heeft hij het slachtoffer geslagen. ‘Natuurlijk is het gedrag niet goed te keuren’, merkte de verdediging op. De raadsman verzocht de rechter om zijn cliënt te ontslaan van alle rechtsvervolging. Indien de magistraat een andere mening was toegedaan, verzocht de verdediging voor een mildere straf.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en rekwireerde een straf van 6 maanden geheel voorwaardelijk. Zij gaf aan dat de verdachte het feit in Saramacca heeft gepleegd. Getuigen hebben de handelingen van de verdachte waargenomen. Hij mishandelde het slachtoffer langdurig en heeft geschoeid het slachtoffer getrapt  over zijn gehele lichaam. Als gevolg van die mishandeling heeft het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel opgelopen. Ook merkte de vervolging op dat de verdachte verklaard had op de zitting dat hij zijn verontschuldigen heeft aangeboden aan het slachtoffer. Dat is volgens het onderzoek van het OM niet gebleken.
De magistraat hield de verdachte voor dat er meer verwacht wordt van hem. Hij heeft zich kennelijk niet kunnen beheersen. Dat verweer over psychische overmacht is in de ogen van de kantonrechter niet opgegaan. Aangezien het slachtoffer genezen is, werd een mildere straf opgelegd.
Dagblad Suriname sprak met de vader van de verdachte. Hij deelt de krant mee dat hij niet tevreden is met het vonnis. Zij zullen binnen twee weken hoger beroep aantekenen. ‘Dit, omdat mijn zoon onschuldig veroordeeld is’, merkte de vader op.

error: Kopiëren mag niet!