Opleiding Visueel Lasinspecteur

Vanaf 6 mei tot en met 21 mei 2013 verzorgt het Surinaams Instituut voor Lastechniek de opleiding Visueel Lasinspecteur level 1 en 2. Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met WTT-Lasopleidingen te Rotterdam onder auspiciën van het certificatie bureau Det Norske Veritas (DNV) te Barendrecht Nederland. Het Surinaams Instituut voor Lastechniek wil met de opleiding de lastechnieken in Suriname op een hoger niveau brengen (professionaliseren) en daarmee ook beantwoorden aan de internationaal gestelde normen.
De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. De lesonderdelen die o.a. behandeld zullen worden zijn: Inleiding visueel lasinspecteur vtw-level 1 & 2,  Lasprocessen en materialen in relatie tot lasonvolkomenheden, Welding procedure specification (WPS) en Lasaanduidingen en praktijk visueel inspectie.
Aan deze opleiding nemen 14 personen deel, die allemaal reeds o.a. werkzaam zijn bij de Staatsolie, VSH-United en CEAD NV. De docenten John Burleson van Welding Inspection Service (WIS/OBU) en Atonio Pinto van WTT-Lasopleidingen zullen de colleges geven op locatie van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). De SAO treedt in deze slechts als facilitator op.

error: Kopiëren mag niet!