Meerzorg krijgt geen nieuw gezondheidscentrum meer

Meerzorg in Commewijne krijgt geen nieuw gezondheidscentrum meer. De plannen van de Stichting Regionale Gezondheidszorg (RGD) om een compleet nieuw gezondheidscentrum in dit district op te zetten, zullen een droom blijven voor de bewoners in dit gebied. Dat meldt een bron van het stichtingsbestuur van de RGD, onder leiding van John Goedschalks, aan Dagblad Suriname. Het oud poligebouw dat momenteel in erbarmelijke staat verkeert en ook nog is afgekeurd, zou helemaal worden afgebroken, waarna een compleet nieuwe polikliniek zou worden opgezet. Naast een nieuwe poli zouden ook andere diensten in de gezondheidssector worden geleverd aan de gemeenschap. Tevens zou Meerzorg haar eerste EHBO-post krijgen, overigens een streven van de districtsraad van Commewijne en waarvoor parlementariër Sheilendra Girjasing jarenlang heeft gepleit.
Zowel de VHP parlementariër als de gemeenschap van Meerzorg en de districtsraad heeft jarenlang erop gestaan dat er een compleet nieuw gezondheidscentrum zou komen, zodat de bewoners van Commewijne niet meer naar de stad zouden hoeven te reizen voor behandelingen. De EHBO-post zou een verlossing zijn voor de bewoners, aangezien vaker is gebleken dat door de files op de Wijdenboschbrug patiënten niet op tijd de EHBO-post van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) bereiken. Tijdens de jaarafsluiting van de RGD had de directeur van de RGD, Maaltie Sardjoe, ook aangegeven dat in het eerste kwartaal van dit jaar gestart zou worden met de werkzaamheden. Er werd een tussentijds onderkomen gezocht voor het personeel van het oud poli-gebouw, zodat tijdens de werkzaamheden de diensten normaal konden worden geleverd en de gemeenschap geen stagnaties zou ervaren. ‘Er komt alleen een nieuwe poli nu in Meerzorg, maar daar blijft het bij. We gaan geen gezondheidscentrum bouwen en er komt ook geen EHBO-post in Meerzorg’, aldus de bron uit het stichtingsbestuur van de RGD.
De redactie trachtte een reactie los te krijgen van de voorzitter van het bestuur van de RGD, John Goedschalks. Hij wenste echter geen commentaar te geven hierop. Ook de directeur van de RGD, Maaltie Sardjoe, was onbereikbaar voor commentaar. Intussen vragen districtsraadsleden van Meerzorg zich af wat er aan de hand is en waarom er niet wordt gecommuniceerd vanuit de RGD. ‘Wij gaan dit niet hierbij laten. We zijn zelf met dit plan geweest naar de RGD en ons is gezegd dat er een gezondheidscentrum komt en dan moet er ook een komen. We willen antwoord van het stichtingsbestuur’, aldus districtsraadslid Marlon Budike in een reactie. Hij zegt dat hij zal nagaan wat er aan de hand is.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!