Minister Hok ontvangt verslag Waterweek 2013

Minister Hok ontvangt verslag Waterweek 2013Onder leiding van Moedio Tirtotaroeno, voorzitter van de Steering Commissie Waterweek 2013,  werd op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen het verslag van de 2-daagse Waterweek  Workshop 2013 aangeboden aan minister Jim Hok van NH. Deze workshop werd gehouden op 19 en 20 maart.  “Het is belangrijk dat doelgroepen, zoals de studenten van de universiteit, weten dat de workshop niet alleen bij een bespreking is gebleven. Er zal nu actie worden ondernomen”, vond de bewindsman.
De workshop was opgezet voor het uitwisselen van kennis en de mogelijkheden te scheppen om te netwerken. Verder hebben de besprekingen een aanzet gegeven om een raamwerk op te stellen, dat in de toekomst voor gestructureerde wetgeving moet zorgen. Het zal moeten bijdragen tot zuinig en verantwoord gebruik van water als onze waardevolle hulpbron. Als achterliggende gedachte is de slogan “laten wij ook zorgen voor het water van morgen”, een heel belangrijke drijfveer.
Minister Jim Hok heeft beloofd het verslag mee te nemen en in te dienen bij het parlement. Net als in de mijnbouw, waar er reeds alternatieve ontwikkelingen worden bekeken om duurzaam te mijnen, zal ook hier gewerkt worden aan duurzaamheid. Met de projecten waar het ministerie zich binnenkort op zal richten, is de bewindsman ervan overtuigd dat er ook in deze sector een goede wetenschappelijke ontwikkeling zal plaatsvinden.
 

error: Kopiëren mag niet!