Drugsverkoper veroordeeld

Jerrel Jacob is veroordeeld tot 10 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van SRD 750 subsidiair een maand hechtenis. Jerrel wordt ervan verdacht drugs aan de man te hebben gebracht en illegaal een vuurwapen in zijn bezit te hebben gehad.
De verdachte gaf toe dat hij 39 wikkels marihuana bij zich had en dat hij drugs ten verkoop aanbood. De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, achtte verkoop en bezit van een illegaal wapen wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een straf van 10 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van SRD 750, subsidiair een maand hechtenis en verbeurdverklaring van al de goederen die in beslag zijn genomen. De officier gelastte ook de gevangenneming van de verdachte. Hij was eerder op vrije voeten gesteld.
De officier verzocht de rechter ook om een wijziging toe te laten. De magistraat wees het verzoek van de vervolging af. De vermelde hoeveelheid zou niet juist zijn. Zij gaf aan dat nergens uit het dossier blijkt dat er een ander gewicht is aangetroffen. Zij velde het vonnis en gelaste geen gevangenneming. De veroordeelde heeft zijn straf reeds in voorarrest uitgezeten.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!