Gulf Insurance nu officieel van Assuria

Gulf Insurance nu officieel van AssuriaOp 26 april 2013 kreeg Assuria groen licht van de Centrale Bank van Suriname voor de aankoop van alle aandelen van Gulf Insurance Limited, een op Trinidad&Tobago gevestigde schadeverzekeraar. Op 26 maart 2013 ontving Assuria volgens Stephen Smit, Assuria NV – hoofddirecteur, toestemming van de Centrale Bank van Trinidad&Tobago. Thans zijn alle vereiste goedkeuringen verleend, waardoor de officiële overname kan worden afgerond. Dit zal volgens de hoofddirecteur vandaag geschieden.
In november 2012 maakte Assuria al bekend dat zij na een biedingsproces in aanmerking was gekomen om de aandelen van de in 1974 opgerichte Gulf over te nemen. Onderhandelingen in de afgelopen periode hebben geleid tot overeenstemming tussen partijen. Goedkeuringen van de toezichthouders in Trinidad & Tobago en Suriname waren de enige hordes die nog genomen moest worden. Smith gaf gisteren te kennen dat Gulf in 2006 overgenomen werd door enkele investeerders. Vanwege slecht management raakte de schadeverzekeraar in problemen. De schuldeisers hebben het toen op zich genomen om de aandelen ten verkoop aan te bieden. Op de vraag van Dagblad Suriname hoeveel Gulf Assuria heeft gekost, zei Smit dat de koopsom en de extra investeringen tussen de 3 – 5 miljoen US$ hebben gekost.
Gulf ontplooit behalve op Trinidad&Tobago, ook verzekeringsactiviteiten op 12 eilanden in het Caraibisch gebied. Gulf had volgens het laatste uitgebrachte jaarverslag een premie-inkomen van US$ 19 miljoen. Er zijn momenteel 70 personen werkzaam bij Gulf. Smit zegt dat de focus van Assuria zal liggen op het revitaliseren van Gulf. Andere uitdagingen voor Assuria zijn het inbrengen van extra kapitaal, het aantrekken van executieves voor enkele sleutelfiguren in Gulf en herwinnen van het vertrouwen.
Smit zegt er trots op te zijn dat Assuria Suriname nadrukkelijk op de kaart zet van de financiële sector in Caricom. Hij is ervan overtuigd dat de buitenlandse expansie van Assuria een goede bijdrage zal leveren aan de groei van de onderneming en Suriname als land.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!