Zeerovers gevonnist tot 7 jaar

Nairadj Sukhoo en Owen Clarke zijn gisteren elk gevonnist tot 7 jaar met aftrek wegens zeeroof. Zij waren vanaf 11 augustus 2011 actief en hebben een aantal berovingen op zee gepleegd. De laatste beroving was in de nacht van 25 op 26 februari 2012. Sukhoo deed de politie in eerste instantie  geloven dat hij de tipgever was. Later bleek dat hij de kapitein van de boot was. Zijn mededader Clarke was aan boord. Zij hebben vissers van hun opbrengst beroofd, waarbij ook geweld is aangewend.
Kantonrechter Daniëlle Karamatali achtte tegen een Sukhoo 4 feiten wettig en overtuigend bewezen en tegen Clarke 5 feiten. Tegen elk van de zeerovers had het Openbaar Ministerie 8 jaar met aftrek gevorderd. De magistraat hield rekening met de persoon van de verdachte en de ernst van het feit. Sukhoo en Clarke hebben volgens de inlichtingenstaat geen eerdere vonnissen op hun naam staan. Hiermee hield de  magistraat rekening en veroordeelde elk tot 7 jaar met aftrek.
In een gesprek met Dagblad Suriname geeft een van de benadeelden, Stella, aan dat zij het niet eens is met het vonnis. ‘De rechter heeft niets gezegd over de 5 lijken die nooit zijn gevonden. Het vonnis is te mild.’
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!