Parmessar hekelt non-transparantie miljoenen projecten en verkeerde beleidsprioriteiten regering

Rabin Parmessar, de leider van de NDP-fractie in het parlement, hekelt de non-transparantie bij de miljoenenprojecten die de regering aan het uitvoeren is. Opnieuw uit hij zijn ernstige kritiek op de verkeerde beleidsprioriteiten die de regering daarmee legt ten nadele van de “pinarende” bevolking. Onder meer noemt hij de bouwwerkzaamheden voor het politiehoofdkwartier, de bouw van de brug over de Corantijnrivier en het opzetten van een rijstverwerkingsfabriek te Prins Bernhard Polder in Nickerie voor kleine boeren. 

Terwijl er miljoenen US dollars aan staatsgelden met deze projecten gemoeid gaan, zegt Parmessar naar zijn weten geen openbare aanbestedingen hiervoor te zijn tegengekomen. 

Aan de andere kant worden schulden niet afgelost en betalingen vooruitgeschoven voor de volgende regering. Terwijl de regering verkeerde beleidskeuzes maakt, blijft de bevolking pinaren. De toegang tot betaalbare gezondheidszorg blijft nog steeds een grote zorg voor de bevolking, sociale ondersteuning aan de armen niet terecht en de veiligheid en veiligheidsgevoel in de samenleving zijn totaal zoek. Veiligheid komt niet alleen met het binnenhalen van voertuigen voor de politie, maar er dienen ook structuren in plaats gebracht te worden voor bijvoorbeeld de brandstofvoorziening. 

Voor wat betreft sociale ondersteuning aan de armsten onder de bevolking zegt Parmessar dat die alleen verstrekt worden via lijnen en structuren van politieke partijen. Daarbij viert corruptie hoogtij.

Corantijbrug en Guyana

Vragen vanuit het parlement over bestedingen en over grote projecten laat de regering volgens de NDP-fractieleider systematisch onbeantwoord en of met vaagheden omhullen. Over de Corantijbrug is herhaaldelijk gevraagd naar de financieringsmodaliteiten, wat de kosten zijn en dergelijke. Parmessar zegt dat het niet zozeer erom gaat dat zijn fractie tegen de bouw van de brug is. Het gaat erom welke afspraken er zijn met Guyana en dat die binnen het grote kader van de verhoudingen met Guyana dienen te worden bezien. 

Er is keer op keer gewaarschuwd voor de bedoelingen van Guyana met betrekking tot de grens met Suriname. Hij verwijst naar de kwestie Tigri waar de Guyanese autoriteiten bezig zijn met grote infrastructurele werken onder het mom van humanitaire overwegingen. De huidige Surinaamse regering neemt dat als zoete koek. Dat is typerend voor haar houding naar Guyana toe, aldus Parmessar.

Voor Guyana is het feit dat de linkeroever van de Corantijnrivier de grenslijn vormt met Suriname een grote doorn in het oog. Zij willen de Corantijnrivier uiteindelijk als grensrivier hebben. Indien ze dat lukt, dan zal de grens verder tot de maritieme zone worden doorgetrokken met alle nadelige gevolgen voor Suriname, waarschuwt Parmessar. Vandaar dat het belangrijk is vooraf te weten welke afspraken met Guyana zijn gemaakt met de bouw van de brug.

Over deze en andere kwesties rond het beleid en beleidskeuzes van de regering zal de NDP-fractie tijdens de aankomende begrotingsbehandeling duidelijkheid vragen.

error: Kopiëren mag niet!