Brandstichter: ‘Ik had een bakru in mijn buik’

‘Ik had een bakru in mijn buik meneer de rechter, daarom deed ik stoute dingen. Een bonuman heeft die bakru van mijn buik weggehaald en nu voel ik het niet meer. Mijn ogen zijn nu pas open, wilt u mij vandaag naar huis sturen’, vroeg de 33-jarige Sjaam B., gisteren aan de rechter.
Sjaam B. staat terecht wegens brandstichting. De verdachte verklaarde dat hij al 13 jaren behandeld wordt door een psychiater. Hij gebruikt drie medicamenten. Aan rechter Robbert Praag hield de verdachte voor dat hij geen rust heeft in de gevangenis. Hij verklaarde dat er veel verboden spullen de inrichting binnenkomen. ‘Ik wil graag afkicken, maar kan niet omdat de anderen in de inrichting het spul gebruiken.’
‘Meneer de rechter, ik ben geestelijk heel zwak en ook mijn hart is zwak. Wilt u mij alstublieft naar een opvangcentrum sturen, waar ik alle rust heb en kan afkicken’, aldus de verdachte. De magistraat reageerde niet op het verzoek van de voorlopige invrijheidsstelling. Hij gaf aan dat de verdachte geduld moet betrachten tot het deskundig rapport binnen is. De magistraat stelde de zaak uit naar 14 mei. Sjaam B. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan  
 

error: Kopiëren mag niet!