51-jarige ontkent seks met jongeman

De 51-jarige Martin J. wordt ervan verdacht met een onmachtige jongeman van 19 jaar seksuele handelingen te hebben gepleegd. Volgens verklaring van de moeder van het slachtoffer is haar zoon geestelijk gebrekkig. Op de zitting werden het slachtoffer en zijn moeder gehoord. De verdachte zou tot drie keren toe de handelingen met de jongeman hebben gepleegd onder bedreiging met een mes. Het slachtoffer verklaarde op de zitting heel moeizaam dat de verdachte hem drie keren onder bedreiging naar een bouwvallig huis had meegenomen. Daar zou hij tot drie keren toe seks met hem hebben gehad. De moeder verklaarde dat haar zoon eerder aan zijn zus vertelde dat hij bang is voor Martin. Buren hebben de man samen met haar zoon gezien.
Martin, een ex-militair die lijdt aan post-traumatische stoornis, verklaarde dat hij naar de woning was gegaan om bedradingen uit de woning te slopen. Op 8 juni was de jongen achter hem aangelopen, waarna hij hem had weggestuurd. Sindsdien had hij de jongen niet meer gezien. Op 16 juni werd Martin in een winkel door drie mannen flink afgetakeld. Volgens de mannen had hij de jongen misbruikt. De verdachte ontkent het misbruik vanaf zijn aanhouding. Hij gaf aan dat hij nimmer een mes voor de jongen heeft getrokken.
Advocaat Sonny Chotkan heeft behoefte om een getuige te horen die kan verklaren dat de jongen geïnstrueerd is om leugens op de zitting te verklaren. Op 28 mei wordt ene ‘Rasta’ gehoord. Martin blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!