PL bereidt campagnevoering Tamanredjo voor

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) is in de voorbereiding van hun politieke campagne voor het ressort Tamanredjo in Commewijne. Dat zegt ondervoorzitter van de partij Ronny Tamsiran in gesprek met Dagblad Suriname. Hij zegt dat er momenteel gesprekken worden gevoerd over het model dat moet worden gehanteerd om dit gebied weer tot een van de PL bolwerken te maken. ‘Je ziet dat kiezers heel kritisch zijn geworden en nu meer kijken naar het programma van de partij. Mensen hebben meer commentaar op het beleid dan voorheen. Bovendien kan je het nu niet maken om nadat je de verkiezingen hebt gewonnen, te verdwijnen zoals we dat allemaal weten van alle politieke partijen. Wij willen anders zijn. We willen het contact met het veld blijven behouden’, meent Tamsiran. Tamsiran zegt dat het hoofdbestuur van de partij dient te weten wat er allemaal leeft onder het volk en dat daarom optimale communicatie heel erg belangrijk is. ‘Men moet een ding niet vergeten. Tamanredjo was, is en zal een bolwerk blijven van de PL.’
De ondervoorzitter van de partij zegt verder dat de PL een nationale partij is die openstaat voor een ieder en die langzaam maar zeker gaat naar een grote verkiezingswinst. Ook zou de achterban vooral bestaan uit de grote groep die onder de armoedegrens leeft in Suriname. Dit, vanwege de vele sociale  projecten die de partij doet. Zo heeft de partij ongeveer 500 personen geregistreerd die een prefab-woning willen kopen via de partij. De PL heeft enkele maanden terug enkele modelwoningen opgezet op het terrein van haar partij met de bedoeling mensen met een lager inkomen tegemoet te komen en een huis voor ze neer te zetten dat goedkoper uitkomt dan een woning van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. ‘Ik heb het exacte aantal niet bij me, maar ik weet dat er ruim 500 personen zich hebben aangemeld voor een prefab-woning. Er is echt een grote groep die belangstelling heeft voor een prefab-woning’, aldus Tamsiran. Hij zegt dat de registratie hard gaat. Volgens Tamsiran heeft de PL goed gewerkt aan de bewustwording, waardoor de aanloop voor deze huizen heel goed te noemen is.
Volgens de ondervoorzitter is de partij wel in staat ervoor te zorgen dat de huizen die de ruim 500 personen gebouwd willen hebben, te bouwen. ‘Het gaat meer om mensen met een laag inkomen. We gaan eerste trachten hen via de bank te begeleiden dat ze in aanmerking komen voor een lening. Als er geen mogelijkheid is via de bank vanwege hun inkomen moeten wij ze wel kunnen faciliteren. Kort gezegd is de PL wel in staat de mensen te accommoderen’, aldus Tamsiran. De PL-topper vertelt verder dat de verkoop van goederen via de boenkopi winkri van de partij ook heel goed gaat. Ook zegt hij dat er steeds weer nieuwe mensen zich aanmelden om te profiteren van de goedkope producten. ‘Wij zijn een sociaal bewogen en sociaal denkend partij en dit wijzen we ook aan de bevolking. Niet voor niemendal zijn we de volkspartij’, aldus Tamsiran.
 

error: Kopiëren mag niet!