Hoge JCI Senator op bezoek

SAM_0186cJCI Senator Ray Brathwaite, president van de Associatie van JCI Senatoren van de Americas en de Caraibische Staten (ASAC), heeft van 20 t/m 21 april een bezoek gebracht aan Suriname. Dit bezoek is in het kader van zijn rondreis door de lidlanden van de ASAC in Zuid-Amerika waar de officieren van het Uitvoerend Comite gevestigd zijn. Dit bezoek is belangrijk, aangezien Suriname sinds 2012 is toegetreden tot de ASAC, en de huidige president van de JCI Suriname Senaat, Senator Max Apapoe, zitting heeft in de Executive Commission van de ASAC, in de functie van Director voor Noord Amerika en de niet Spaanssprekende Caraibische landen.
Een andere belangrijke reden van dit bezoek, is vanwege het feit dat Suriname een bod heeft gedaan om in 2016 de ASAC Senators Annual Meeting in Suriname te organiseren. Dit is het evenement van de ASAC waar belangrijke strategieën worden besproken ten aanzien van de ontwikkelingen van de Associatie. Activiteiten die de ASAC ontplooit ten behoeve van haar leden zijn onder andere business networking en bezoeken aan strategische partners inclusief de overheid. Het accent wordt daarbij gelegd op de bijdrage die JCI Senatoren kunnen leveren aan de ontwikkeling van de verschillende groepen in de samenleving.
Tijdens het bezoek hebben de Senatoren Ray Brathwaite en Max Apapoe in een onderhoud nadruk gelegd op de ontwikkelingen binnen ASAC, alsook zaken die op de Algemene Ledenvergadering in de maand mei besproken zullen worden. De verdere groei en participatie van JCI Suriname Senate in de ASAC was tijdens dit onderhoud ook een aandachtspunt, aangezien senatoren een belangrijle rol vervullen in JCI als de ondersteuners van de jonge leden, maar ook voor het leveren van bijdrage aan de doelen van de Associatie. De belangstelling van Suriname om in 2016 de ASAC Senators meeting in Suriname te houden en het proces om te komen tot de toewijzing en de aanbiedingen van JCI Suriname Senate om hier goede invulling aan te geven en de ondersteuning die hiervoor nodig.
Op het programma stond ook een bezoek aan JCI Unify in verband met de viering van hun 7 jarge bestaan. Tijdens dit evenement hebben de President van JCI Suriname Senaat, Senator Max Apapoe en de ASAC President een motivatie toespraak gehouden voor de aanwezige leden. Deze korte toespraak heeft een positieve indruk achtergelaten bij de participanten. Het wereld congres van JCI wordt dit jaar in Rio de Janeiro- Brazilie gehouden. JCI Suriname Senaat zal de leden stimuleren om deel te nemen aan deze activiteiten.

error: Kopiëren mag niet!