Monteur sloopt onderdelen uit wagen van klant

De 37-jarige Roy R. riskeert feitelijk 4 maanden celstraf. Op 12 november 2012 heeft de verdachte tezamen en in vereniging onderdelen van een graafmachine willen slopen wat hen niet lukte.
Op de zitting werd een getuige gehoord. Zij verklaarde op die dag een auto te hebben gehoord die afremde. Naderhand hoorde zij weer portieren dichtgaan. Zij keek naar buiten en zag een donkere auto. Ze belde haar man op omdat zij het idee had dat het rovers konden zijn. Op de vraag van de rechter waarom zij dat dacht, antwoordde de getuige dat er vaker in Saramacca wordt ingebroken. De getuige was de afgelopen zitting niet verschenen. Zij werd gisteren medegebracht. Voor de aanvang van de zaak had zij de rechter verzocht om niet geconfronteerd te worden met de verdachte.
De magistraat merkte op dat de getuige niet hoefde te vrezen omdat de verdachte geen moordverdachte is. De getuige verklaarde dat haar man naar het perceel ging en merkte dat zaken van de graafmachine losgemaakt waren. De verdachte ontkent het feit. Hij gaf aan op verzoek van ene Terry de wagen naar Saramacca te hebben gebracht. De magistraat gaf aan dat het verhaal welke de verdachte aan de rechter voorhield niet op waarheid berust. Terry had sms’jes gestuurd voor de verdachte, waaruit blijkt dat hij zijn wagen nodig heeft. Hij zei in dat bericht dat de verdachte nooit meer zijn wagen krijgt om te repareren. Het verhaal van de verdachte was volgens de vervolging, Nirmala Maikoe, en de rechter ongeloofwaardig. Op 3 mei wordt het strafvoorstel gepresenteerd tegen de verdachte. Roy blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!