Suriname Sport Ontwikkelingsfonds geïnstalleerd

Suriname Sport Ontwikkelingsfonds geïnstalleerdOp dinsdag 9 april installeerde de Algemeen Directeur van Staatsolie, Marc Waaldijk, de commissieleden van het Suriname Sport Ontwikkelingsfonds. Dit fonds vervangt de Commissie Rehabilitatie en Uitbreiding Sportfaciliteiten, meer bekend als het Staatsolie Sportfonds. De nieuwe commissie bestaat uit: Desney Romeo (voorzitter), John Lieveld, Letitia Vriesde, Oscar Brandon, Patrick Brunings (ondervoorzitter), Widjai Jungerman en Mala Ratchasing. Romeo, Lieveld, Vriesde en Brandon zijn nieuw, terwijl Brunings, Jungerman en Ratchasing namens Staatsolie reeds zitting hadden in de vorige commissie. De ‘oude’ leden zijn gevraagd terug te keren in de nieuwe commissie om de ruime ervaring van de vorige commissie niet verloren te laten gaan. De andere leden van het Staatsolie Sportfonds, Conrad Issa en Maurice Brahim, keren niet terug in de nieuwe commissie. Zij hebben tijdens een speciale bijeenkomst een oorkonde ontvangen van Marc Waaldijk voor hun bijzondere bijdrage aan de sportontwikkeling in Suriname gedurende de afgelopen jaren.
Vanaf haar oprichting in 2007 heeft het Staatsolie Sportfonds circa 130 projecten geëvalueerd, waarvan 80 projecten zijn goedgekeurd, 50 reeds zijn opgeleverd en 30 in uitvoering/voorbereiding zijn. De USD 6 miljoen die het Staatsolie Sportfonds ter beschikking had, is voor een groot deel aan deze 80 projecten gecommitteerd. Vanwege de goede verdiensten van dit fonds heeft de regering gemeend een vervolgtraject in te zetten in een nieuw jasje, maar veelal gebaseerd op het beleid en de procedures die van toepassing zijn bij Staatsolie. Het Suriname Sport Ontwikkelingsfonds krijgt een injectie van USD 5 miljoen van de regering, terwijl Staatsolie opnieuw haar faciliteiten, kennis, financieel-administratieve systemen en mensen beschikbaar stelt. Terwijl de nadruk bij het vorig fonds lag op het rehabiliteren van faciliteiten, zal het nieuw fonds meer aandacht geven aan buurtsport, nieuwe faciliteiten, individuele sporters en trainingen in sportmanagement. De lopende projecten van het vorige fonds zullen worden overgeheveld naar het nieuw fonds. Er zal gelegenheid worden geboden om nieuwe projecten in te dienen en de gemeenschap zal hierover breedvoerig worden ingelicht.
De regering heeft via Etienne Boerenveen, president-commissaris van Staatsolie, het belang van sport kenbaar gemaakt aan de nieuwe commissie van het Suriname Sport Ontwikkelingsfonds en daarbij ook hun verantwoordelijkheden benadrukt. Zowel Waaldijk als Boerenveen zijn ervan overtuigd dat met deze gebalanceerde samenstelling van de commissie, de successen van het vorig fonds ten minste geëvenaard zullen worden en wensten de commissie veel succes toe.

error: Kopiëren mag niet!