VHP verstrekt voedselpakketten aan vissers in Johanna Margaretha

VHP verstrekt voedselpakketten aan vissers in Johanna MargarethaDe Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft voedselpakketten verstrekt aan ruim 35 vissers in Johanna Margaretha. Door de aanhoudende droogte zijn zwampen leeg komen te staan, waardoor de vissers niet meer kunnen vissen, met het gevolg enorme verliezen. De VHP-parlementariër,SheilendraGirjasing, van Commewijne verstrekte de voedselpakketten. Hij zegt dat het de vissers tijdelijk zal helpen om het hoofd boven water te houden. Het regent gelukkig weer een beetje, maar het zal toch even duren voordat de vissers opnieuw kunnen starten met hun beroep. In een interview met Dagblad Suriname zeggen de vissers,DewnarainDipai en Frits Tjokrotaroeno, dat de vissers in enorme problemen zijn komen te verkeren.
‘Het moment dat we te maken hebben met droog weer, zitten we in grote problemen. Al regent het dan af en toe, de volgende ochtend gaat al het water toch weg, waardoor wij niet meer kunnen vissen’, zegt Tjokrotaroeno. Hij zegt dat hij het pakket heel goed kan gebruiken. Hij is blij met de tegemoetkoming van de VHP. Dipaizegt dat het niet de eerste keer is dat vissers in nood zijn komen te verkeren. Hij zegt dat het elk jaar in de droge tijd zo is.
‘Ik kom geregeld naar Johanna Maragaretha, zowel voor privé als politieke doeleinden. De vissers hebben me op de hoogte gesteld van hun probleem en wij dachten om ze gelijk tegemoet te komen. Niet zomaar gaat men over tot het verkopen van krape-eieren. De mensen hebben niets om te verkopen. Door de droogte gaat alle vis weg, waardoor ze genoodzaakt zijn om iets anders te zoeken om te verkopen, zodat ze kunnen overleven’, aldus Girjasing.
Girjasing zegt dat de geste een druppel op de hete plaat is, maar dat het wel goed te gebruiken is. ‘Laten we hopen dat het zwaarder begint te regenen. Je ziet nu dat het weer is gestart met regenen, maar het zal wel nog even duren voordat de vissers weer inkomsten hebben.’ De ruim 35 gezinnen zijn blij met de geste van de partij.

error: Kopiëren mag niet!