Fysiek sterkere Eendracht beter dan Jong Rambaan

Nationaal Archief neemt website in gebruik
EendrachtEen fysiek sterkere en conditioneel veel betere Eendracht heeft Jong Rambaan verslagen in haar eerste wedstrijd van het 8ste Lidbondentoernooi van de SVB. Jong Rambaan, de kampioen van de Lelydorp Sportbond (LSB), kwam kracht tekort om gevaarlijk te worden tegen Eendracht, de kampioen van de Livorno Sportorganisatie (LSO). Op de eerste 10 minuten na heeft ze een verloren wedstrijd gespeeld. Eendracht speelde daarentegen met korte combinaties en met snelle passes gingen ze langs hun tegenstanders. De eerste helft bleef 0-0. De enige wapenfeiten van Jong Rambaan waren enkele vrije trappen, die door Eendracht-goalie Jubithana werden weg gestompt.
In de tweede helft speelde vermoeidheid parten bij Jong Rambaan. Bij Eendracht ging het in de voorhoede toch een beetje nonchalant aan toe. Uit een mooie combinatie trok Jurgen Pinas de bal voor en Zusma Doekoe kon de 1-0 binnentikken. Jong Rambaan kreeg hierna toch enkele goede kansen, maar de inzet was niet goed genoeg om gevaarlijk te worden. Uit wederom een goede combinatie kon Andwele ‘Baba’ Baja Jong Rambaan-goalie Erli Jasatirta verschalken en de 2-0 scoren voor Eendracht.
In deze poule uit regio Midden komt woensdagavond FTN uit tegen Pehchan in het George Deulstadion om 20.00 uur.
In regio Zuid won Pijore (semikampioen Para) met 5-4 van Paranam (kampioen Domburg).