School in Para ontbeert meubilair – Parastataal bedrijf springt bij met 10 bankjes en stoelen

Leerlingen van een school in het district Para konden de lessen pas gaan volgen, nadat een parastataal bedrijf de school tien schoolbankjes en stoelen had geschonken. De school beschikte voordien niet over meubilair en dat tekent de schrijnende situatie van het onderwijs in algemene zin. 

Een medewerker van het parastataal bedrijf, dat van de ernstige situatie van de school te Para had vernomen en niet aarzelde om de school te hulp te komen, George C., deelt zijn zorgen over de huidige stand van zaken in het onderwijs. “Ik begrijp niet hoe de minister van Onderwijs met zijn team kan functioneren terwijl er zoveel problemen blijven bestaan”, zegt hij. 

Hij wijst op een specifieke situatie: “Ik werd benaderd door twee medewerkers van mij, dat er een school in Para is die geen meubilair heeft. De leerlingen kunnen niet naar school.” Als gevolg van deze situatie werd een brief gericht aan het bedrijf waar hij werkt. Na een reeks processen en inspanningen lukte het uiteindelijk om de school te voorzien van 10 schooltafels en 10 stoelen.

George C. wil niet te veel kritiek uiten, maar hij roept op tot verbetering: “Natuurlijk heeft de overheid een belangrijke rol te spelen. Wij als parastatale onderneming zijn trots dat we, ondanks onze afhankelijkheid van de overheid, de school hebben kunnen helpen. Ik hoop dat andere bedrijven die dit artikel lezen, een voorbeeld hieraan nemen en zich inzetten voor dergelijke gevallen.”

De situatie van deze school in Para is een illustratie van de systematische problemen binnen het onderwijssysteem van Suriname. Het laat zien hoe noodzakelijk de betrokkenheid van de gemeenschap en de particuliere sector is om de overheid te ondersteunen in haar verantwoordelijkheden. 

CS

error: Kopiëren mag niet!