Minister Vorswijk: “Verkeerde gronduitgiften per ongeluk”

Minister Dinotha Vorswijk  van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) meent dat verkeerde uitgifte van gronden, met name dubbele uitgiften en percelen waarop beslag is gelegd, per ongeluk gebeuren. Het is volgens de bewindsvrouwe geen opzet of ook niet de bedoeling dat de staat percelen uitgeeft waar beslag op gelegd is. 

Vorswijk ging bij een persconferentie afgelopen week in op de al lang lopende perikelen rond uitgifte van percelen. In de afgelopen tijd blijkt dat er percelen zijn uitgegeven waarop beslag is gelegd. Diverse benadeelden hebben hierover aan de bel getrokken. Volgens Vorswijk ligt het probleem buiten GBB om, door onder andere wanbetaling van de staat aan ondernemers en leveranciers. “Deze betalingsachterstanden hebben niets met GBB te maken, maar met andere ministeries.” 

Vorswijk gaf eerder ook aan. dat er extra wordt gelet op het voorkomen van dubbele uitgiften. “Ik heb ervaring en veel meer bagage opgedaan in de afgelopen tijd. Er vindt nu dubbel controle plaats. Ook via GLIS (Grondregistratie en Land Informatie Systeem) wordt nagetrokken of er op de aangevraagde percelen al activiteiten worden ontplooid”, gaf Vorswijk aan. 

President Santokhi gaf eerder aan dat de problemen rond grondbeleid veel politieke schade aanrichten voor de regering. “Het schaadt het vertrouwen binnen de samenleving. Deze dingen zijn niet goed”, sprak de president. “We zijn maanden bezig om de problemen op te lossen.”

error: Kopiëren mag niet!