Washington Post brengt geen stemadviezen meer uit in race presidentsverkiezingen VS

De invloedrijke krant Washington Post (WP) kiest in navolging van de Los Angeles Times ervoor om neutraal te zijn in de Amerikaanse verkiezingen. Dat betekent dat de WP geen stemadviezen meer uitbrengt.

Eerder waren die adviezen altijd in het voordeel van de Democraten. De krant van Amazon-miljardair Jeff Bezos wil terugkeren naar zijn wortels. De WP houdt zich voortaan afzijdig en gaat zich achter geen enkele verkiezingskandidaat meer scharen.

Volgens de krant hebben lezers en belangrijke columnisten teleurgesteld gereageerd op het besluit. De columnist Robert Kagan besloot zelfs te stoppen met zijn column.

Ook de legendarische WP-journalisten Bob Woodward en Carl Bernstein, die in de jaren zeventig het Watergate Schandaal aan het licht brachten dat president Richard Nixon de kop kostte, hebben het besluit van de krant veroordeeld. Woodward en Bernstein menen dat de krant zelf “overweldigend” veel bewijs voor de gevaren van Trump heeft geleverd.

Dat de WP nu afzijdig blijft, is volgens de journalisten dan ook “even verrassend als teleurstellend”. De krant, met als slogan ‘Democratie sterft in duisternis’, geldt als een van de weinige traditionele media die nog steeds aanzienlijke invloed heeft onder de elite van Washington.

error: Kopiëren mag niet!