Opening steenslagfabriek Grassalco 22 april

IFGrasshopper Aluminium Company NV (Grassalco) opent de deuren van haar steenslagfabriek op 22 april 2013. Dit werd gisteren bekendgemaakt op een persconferentie van Grassalco. Dagblad Suriname verneemt dat de opening verricht zal worden door president Desi Bouterse. Deze zou op een andere datum in april geschieden, echter vertoeft president Bouterse dan in Haïti.
Grassalco chief executive officer Sergio Akiemboto ging op de persconferentie meer in op de samenwerking tussen Grassalco en American Institute of Mineral Processing (AIMP). Het instituut AIMP zal kader trainen voor de Surinaamse mijnbouwindustrie. Grassalco had bij de aanschaf van een nieuwe steenslag ‘crusher’ in Miami, aan de leverancier een voorstel gedaan voor een samenwerking met een duurzaam karakter. De leverancier vertelde de Grassalco-leiding over haar opleidingsinstituut AIMP. Op uitnodiging van Grassalco vertoeft momenteel in Suriname professor Magnus Evertsson om samen met Grassalco een curriculum vast te stellen. Volgens Akiemboto zullen er ‘train the trainers’-opleidingen worden verzorgd. De professor is gisteren breedvoerig ingegaan op AIMP en de verschillende gebieden waarop de trainingen zullen worden verzorgd.
Donovan Verwey, corporate services manager, zegt dat de steenslag crusher een productie van 350 metrieke ton per uur zal hebben. Volgens Verwey is de vraag naar steenslag zowel lokaal als internationaal erg groot. Vooral de landen in de regio hebben veel gesteente nodig. Grassalco is binnen 2 jaar zover om te kunnen exporteren.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!