Onzekerheid na opheffen samenwerking tussen SZF en I-Care

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) heeft per 27 augustus geen samenwerking meer met de Stichting I-Care. Dit bericht, dat slechts drie dagen geleden door het SFZ op haar Facebook-pagina werd gemeld, doet veel stof opwaaien binnen de Surinaamse samenleving en komt voor velen als een donderslag bij heldere hemel.

De situatie rondom de gezondheidszorg in Suriname verslechtert met de dag. Patiënten hebben al moeite om toegang te krijgen tot essentiële medicijnen, waardoor velen genoodzaakt zijn om deze zelf aan te schaffen. Het is een schrijnende realiteit die de noodkreet van de bevolking onderstreept. Huishoudens die al financieel onder druk staan, worden geconfronteerd met bijkomende kosten voor noodzakelijke medicatie, wat de toegang tot zorg verder bemoeilijkt.

Dagblad Suriname heeft pogingen ondernomen om in contact te treden met het SZF om meer duidelijkheid te krijgen over de situatie. Tot op heden zijn er echter geen positieve resultaten geboekt..

De bezorgdheid onder de bevolking groeit, en velen vragen zich af wat de gevolgen zullen zijn van deze beëindiging van samenwerking. De overheid en betrokken instanties worden opgeroepen om snel en duidelijk te communiceren over deze ontwikkelingen en om maatregelen te nemen die de toegang tot zorg garanderen voor alle Surinamers. De tijd dringt, en de nood voor verandering is urgenter dan ooit.

error: Kopiëren mag niet!