Dodelijke E.coli-uitbraak in VS door burgers van McDonald’s

In tien Amerikaanse staten zijn tientallen mensen besmet geraakt met de poepbacterie E.coli. Eén persoon is overleden. Onderzoekers denken dat een broodje hamburger van McDonald’s de bacterie heeft verspreid. Alle patiënten hadden bij filialen van de fastfoodketen gegeten.

Door de uitbraak met de bacterie E.coli zijn 49 mensen ziek geworden, van wie er tien in het ziekenhuis belandden.

De meeste besmettingen werden gemeld in de staten Colorado en Nebraska, maar ook in Kansas, Utah en bijvoorbeeld Wyoming werden mensen ziek. Het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) deed onderzoek naar de besmettingen en vermoedt dat de Quarter Pounder-burgers van McDonald’s de boosdoeners zijn. 

Welk ingrediënt de ziekte veroorzaakte, is nog niet vastgesteld. Het CDC zegt zich te focussen op gesneden uien en de hamburgers van rundvlees die in de broodjes gebruikt worden.

Verwacht wordt dat het aantal besmettingen nog stijgt. McDonald’s verkoopt de Quarter Pounder-burgers voorlopig niet in filialen in de getroffen staten. In een verklaring schrijft het bedrijf dat de uitbraak veroorzaakt is door besmette uien van een bepaalde leverancier.

error: Kopiëren mag niet!