Drugs aangetroffen in kralen deurscherm

De 51-jarige Diana L. is door de mand gevallen tijdens controle op Zanderij. In haar bagage nam zij een deurscherm vervaardigd met kralen mee naar Nederland. Toen haar koffer door de scan ging, merkten de dienstdoende ambtenaren onregelmatigheden op. Zij hebben toen de vrouw laten oproepen en in bijzijn van haar werd het deurscherm uit haar koffer gelicht. Een onderzoek werd ingesteld en ontdekt werd dat in de kralen drugs verborgen zaten. Het deurscherm met coke werd toen door de wetsdienaren gewogen. Men kwam op een brutogewicht van 5.325 g.
Op de zitting werd de politie gehoord die het onderzoek op de luchthaven heeft uitgevoerd. De wetsdienaren verklaarden dat zij aanleiding vonden toen om het deurscherm nader te onderzoeken. Het politiewerk houdt hier in dat wanneer verboden spullen worden aangetroffen, deze gelijk gewogen en opgestuurd worden naar de narcoticadiensten voor verder onderzoek. Voor de rechtszitting werd ook een politieman van de narcotica-afdeling opgeroepen. Hij gaf aan dat tot nu toe het juiste gewicht van de coke niet duidelijk is geworden. Het gaat om heel veel kraaltjes. De magistraat merkte op dat in dit geval de drugs wel kon worden gewogen. Indien men het in vloeibare vorm meeneemt, is het gewicht ook moeilijk te bepalen.
De openbare aanklager, Reshmi Rathipal, gaf aan dat zij de juiste hoeveelheid zal presenteren. Zij zal achter de juiste hoeveelheid trachten te komen. De kantonrechter stelde deze zaak uit naar 26 april. Diana L. blijft nog in detentie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!