HAMAS ZAL ACTIVITEITEN NIET STOPPEN NA DE DOOD VAN SINWAR, DENKT DE IRAANSE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN

De moord op Hamas’ politieke leider Yahya Sinwar zal voor de Palestijnse beweging geen reden zijn om haar activiteiten te staken, gelooft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi.

“De dood van Sinwar zal de activiteiten van Hamas niet stoppen, maar zal alleen de vastberadenheid van de beweging versterken en de Palestijnse jeugd motiveren,” zei Araghchi in een interview met de Turkse omroep NTV.

Hij benadrukte dat er een risico op conflict is in veel landen in de regio, waaronder Syrië.

“Israël kan niet bestaan ​​zonder Amerikaanse hulp, kan geen misdaden plegen in Gaza en Libanon zonder de Verenigde Staten. Alle wapens die daar worden gebruikt, zijn afkomstig van de VS. Als Washington een echte politieke wil had, zouden ze de aanvallen kunnen stoppen en Israël kunnen stoppen. Voor ons is de VS een bondgenoot van de zionisten. Als er een grootschalige oorlog uitbreekt in de regio, worden de VS erbij betrokken, dat willen we helemaal niet. De oorlog kan zich uitbreiden naar de Golfstaten. Maar ik weet zeker dat er nog steeds een kans is voor diplomatie, we kunnen niet alles overlaten aan de wil van één persoon in het zionistische regime,” merkte Araghchi op.

Sinwar werd gedood door een schotwond in het hoofd, meldde CNN eerder, verwijzend naar patholoog Chen Kugel, die de autopsie op de Hamas-leider uitvoerde.

error: Kopiëren mag niet!