“Men heeft van alles een hossel gemaakt”

In deze financiële situatie heeft men van alles een hossel gemaakt, zegt Shiv, die standhouder is en taxichauffeur tegen een verslaggeefster van Dagblad Suriname. 

“De hossel langs de straat moet gaan als je ziet dat iets niet gaat doe wat erbij om mensen te trekken. Zo niet ga je iets meer bij moeten doen en dat heb ik uiteindelijk ook gedaan”, aldus Shiv. “Alle kleine beetje is nodig.”

Hij verkoopt groenten en besloot ook enkele spullen te verkopen vanuit het buitenland, waaronder kleren, schoenen, tassen en haarproducten. 

“Ik besloot samen met mijn vrouw, die in het buitenland is, te investeren in meerdere dingen. Ik rij taxi in de avond maar het werkt niet, met het bouwen kom ik niet uit en het betalen van de medische kosten van mijn ouders wordt te zwaar. Hoewel mijn vrouw mij zegt om naar het buitenland te gaan en ook te werken en dan terug te komen, kan ik niet. ik ben enigste kind van mjn ouders en zij willen hier zijn. Het offer was zwaar, maar mijn vrouw  is in het buitenland met mijn dochter en die maakt het daar goed dus het komt ook goed uit.”

“Als hosselaar heb ik heel veel dingen gezien  en zo ook gemerkt dat men van alles een hossel probeert te maken, al is het verkopen van kleding, huisbenodigdheden tot schoolbenodigdheden. Van alles, al is het een kleine tafel met een paar items, men gaat meedoen met de verkoop om te verdienen en dat motiveert mij ook. Als je wilt dat je zaken moet gaan doen, dan moet je ook zakelijk denken en kijken wat je meer kan doen, je moet kijken waar er geld in zit.”

Aisha, die zelfgemaakte sappen verkoopt, geeft aan dat de hossel daarvan ook voor haar gaat. “Ik heb intussen ook al dertien bestellingen die ik af moet maken, dus in totaal moet ik 37 flessen sap maken. De prijzen in de winkel zijn hoog, je hebt een paar die redelijk zijn, maar de kwaliteit zegt ook veel. Je kan niet duur betalen voor een fles sap met een slecht inhoud en daar maak ik ook een indruk op. Ik verkoop kwaliteit, omdat ik ook kwaliteit wil en daarom heb ik klanten. Ik heb mijn vaste baan. maar doe ook mijn eigen ding. Je gaat je talent aan het eind ook moeten gebruiken om te verdienen, het heeft voor velen gewerkt, dus waarom niet voor mij”, aldus Aisha.  

“Voor nu zit ik vol met bestellingen en ik moet ook een paar voor de verkoop maken.”

Aisha geeft aan dat zij nu wel professioneel wil beginnen, waaronder haar drankjes verkopen voor winkeliers, maar denkt er nog over na. “Je gaat moeten investeren, maar het is een plan waarmee ik snel wil starten. Uiteindelijk wil k niet zitten en huilen dat ik het beter kon. Als ik nu een verandering kan brengen ga ik ervoor en ik hoop dat een ieder dat ook kan doen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!