María Corina Machado ontkent beweringen van Maduro dat ze uit Venezuela is ‘gevlucht’

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft de afgelopen dagen de theorie gepromoot dat oppositieleidster María Corina Machado het land heeft verlaten, maar woensdag ontkende zij dit botweg.

Maduro heeft verklaard, in de hoop nog een overwinning te behalen, dat Machado in ballingschap is gegaan in Spanje, naar verluidt in de voetsporen van presidentskandidaat Edmundo González Urrutia.

“De oude man”, zei Maduro over de ervaren diplomaat, “is een maand geleden vertrokken en nu is de sayona – de denigrerende termen die hij gebruikt om Machado aan te duiden – ook vertrokken, vertrokken, vertrokken. Ze is gevlucht”, zei hij tijdens een televisieoptreden.

Nadat González Urrutia Venezuela verliet, drong de oppositieleidster, die door de rechtbanken werd verhinderd om mee te doen aan de verkiezingen en haar kandidatuur had afgestaan ​​aan de ervaren diplomaat, erop aan dat ze de strijd vanuit het land zou voortzetten om erkenning te krijgen voor de overwinning van de oppositie en om González Urrutia op 10 januari 2025, wanneer het nieuwe mandaat begint, als president te laten beëdigen.

error: Kopiëren mag niet!