Dorpen Lawagebied ontvangen generatoren 

In de stap naar duurzame stroomvoorziening in het binnenland van Suriname, heeft minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) drie generatoren overhandigd aan de dorpen Lencedede, Texas en Goninikrikimofo, aan de Lawarivier in het district Sipaliwini. Dit gebeurde tijdens een ministeriële missie van 12 tot en met 15 oktober..

De nieuwe generatoren hebben alle drie een vermogen van respectievelijk 26.4KW, 27KW en 55KW, en zorgen voor de elektriciteitsvoorziening tijdens de piekuren van de dag. De Dienst Elektrificatievoorziening (DEV) van NH zorgt voor de levering van diesel om de generatoren te voeden.

Een bijzonder kenmerk van deze generatoren is de geavanceerde monitoringfunctie, die het mogelijk maakt om vanuit Paramaribo eventuele technische problemen vroegtijdig te detecteren. Dit vergemakkelijkt het onderhoud en draagt bij aan een langdurig en efficiënt gebruik van de generatoren.

Ter plaatse zijn technici aangesteld voor het onderhoud van de generatoren, zodat hun levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

error: Kopiëren mag niet!