Druk op winkeliers: Oproep VVW tot aandacht voor bestaanszekerheid

Darwesh Balak, de voorzitter van de Vereniging van Winkeliers (VVW) in Suriname, heeft zijn bezorgdheid geuit aan de redactie van Dagblad Suriname over de toenemende druk die winkeliers ondervinden. 

De dagelijkse stijging van de wisselkoers blijkt een belangrijke factor te zijn die de bestaanszekerheid van deze ondernemers in gevaar brengt. Balak stelt dat winkeliers onterecht de schuld krijgen voor de prijsstijgingen, terwijl de werkelijke oorzaak gezocht moet worden in de fluctuaties van de wisselkoers.

Volgens Balak zijn de stijgende prijzen voornamelijk te wijten aan deze koersstijgingen, die de inkoop van producten duurder maken. Dit dwingt winkeliers om hun verkoopprijzen te verhogen, wat leidt tot klachten vanuit de consument. De situatie wordt verder bemoeilijkt door een toename van criminaliteit, wat niet alleen hun bedrijven bedreigt, maar ook zorgt voor een verhoogd gevoel van onveiligheid.

De VVW doet een dringende oproep voor meer aandacht voor zowel de economische problemen als de veiligheidskwesties waarmee winkeliers dagelijks geconfronteerd worden. De stijgende vaste lasten, zoals water- en stroomrekeningen en de prijs van benzine, verergeren de situatie. Daarnaast is ook extra veiligheid aan de orde. 

Balak hoopt op oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat de bestaanszekerheid van ondernemers in Suriname gewaarborgd blijft. De situatie vraagt om urgente actie om de negatieve impact op de lokale economie en het welzijn van de winkeliers te verlichten.

error: Kopiëren mag niet!