Aanhouding automobilist betrokken bij aanrijding waarbij fietser overleed onrechtmatig

De rechter-commissaris heeft donderdag de aanhouding van de autobestuurder die betrokken was bij de aanrijding op het Garnizoenspad waarbij op 11 oktober een 69-jarige man van Haïtiaanse afkomst is overleden, onrechtmatig verklaard. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De bestuurder verklaarde dat hij de fietser van achteren had aangereden omstreeks 19.00 uur. Hij raakte in paniek en reed naar huis. Zijn moeder en jongere broer hebben hem om 20.00 uur naar de politie Derde Rijweg gebracht. Hierna werd de bestuurder Sagar G. in verzekering gesteld.

Zijn advocaat Sangramsing Ramman betoogde bij de rechter-commissaris dat er geenszins is voldaan aan de vereisten van de wet voor aanhouding. De wetgever heeft nadrukkelijk gesteld, dat indien een bestuurder binnen 4 uren zich aanmeldt, de strafvervolging achterweg kan worden gelaten. Er was dus van meet af aan geen grond om deze bestuurder in te sluiten en dan nog stuurt het Parket de zaak naar de rechter-commissaris voor toetsing, zegt de advocaat. 

De rechter-commissaris was het volkomen eens met de advocaat en gelaste de onmiddellijke invrijheidstelling van Sagar.

error: Kopiëren mag niet!