Zeker 104 doden door exploderende tankwagen Nigeria

Een explosie van een tankwagen in Nigeria heeft zeker 104 mensen het leven gekost. Lokale media spreken zelfs van 140 dodelijke slachtoffers, en dat aantal loopt mogelijk nog verder op. Veel slachtoffers zijn levend verbrand toen ze brandstof probeerden te verzamelen die lekte uit de gecrashte truck.

Veel mensen zouden onherkenbaar zijn verbrand, schrijft de Britse omroep BBC. Hun lichamen zijn in een massagraf begraven.

Zeker honderd anderen zouden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Veel van hen zouden in kritieke toestand verkeren.

De vrachtwagen was betrokken bij een verkeersongeluk in de noordelijke plaats Majia. De chauffeur verloor volgens de politie de controle over het stuur nadat hij moest uitwijken om een botsing met een ander voertuig te voorkomen. De bestuurder raakte niet gewond. De politie heeft hem aangehouden.

Ongelukken met tankwagens komen relatief veel voor in Nigeria, veelal door de slechte staat van de wegen en slecht onderhouden voertuigen. Afgelopen september kwamen nog 59 mensen om het leven in Nigeria door een ongeluk met een tankwagen.

error: Kopiëren mag niet!