Victoria’s Secret-show is terug, met verwijten over gebrek aan diversiteit

Na een afwezigheid van zes jaar heeft lingeriemerk Victoria’s Secret de modeshow met topmodellen – genaamd ‘Angels’ – nieuw leven ingeblazen. Op de catwalk verschenen plussizemodellen, vrouwen van kleur én trans vrouwen.

Toch klinkt het verwijt dat de show niet inclusief en divers genoeg is. “Na alle misstanden en kritiek was het merk wel gedwongen de koers te verleggen.”

Het wereldberoemde lingeriemerk hield lange tijd een jaarlijkse modeshow die live werd uitgezonden op tv en vaak ruim 10 miljoen kijkers trok. Daarvoor werden steevast de bekendste modellen ter wereld ingehuurd, die de catwalk opgestuurd werden met engelenvleugels, waarom ze ook wel Victoria’s Angels werden genoemd.

Maar na de editie in 2018 was het plotseling gedaan met de traditie. Daar ging een periode van groeiende kritiek aan vooraf. Het legertje aan modellen bestond toen uit louter zeer slanke en grotendeels witte vrouwen.

Nu is de liveshow dus terug. Met de bekende topmodellen als Doutzen Kroes, Gigi en Bella Hadid, Candice Swanepoel, Vittoria Ceretti, Kate Moss en haar dochter Lila, en Adriana Lima. Maar óók met plussizemodellen, een gevarieerder palet aan huidskleuren én trans vrouwen. 

error: Kopiëren mag niet!