Brunswijk bereid Sasur te betalen

Ronnie Brunswijk en Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) hebben gistermiddag een licentieovereenkomst getekend. Er waren wat misverstanden omtrent de organisatie en de show en/of royalty’s betalen verplicht was. Sasur-voorzitter Prim Ramlal zegt dat deze misverstanden gisteren zijn uitgesproken. ‘We hebben meneer Brunswijk kunnen overtuigen hoe dat zaakje werkt.’ Partijen zijn vervolgens tevreden en met een handdruk uit elkaar gegaan. Ramlal is blij dat deze kwestie door overleg is opgelost.
Op de vraag van Dagblad Suriname hoeveel Brunswijk aan Sasur moet betalen zei Ramlal ‘ik wil niet uitweiden met cijfers, omdat dat misschien niet in goede aarde kan vallen bij de andere partij.’ De uitspraak van Brunswijk op de persconferentie van de Amerikaanse rapper Rick Ross, dat hij Sasur niet kent, doet Ramlal af als een misverstand. Brunswijk ging ervan uit dat er geen auteursrechten betaald hoefden te worden omdat Ross zijn eigen nummers heeft gezongen. Niemand heeft hem voorgehouden dat hij rechten moest betalen. Brunswijk zei dit te zullen natrekken.
Ramlal legt uit dat in het geval van Ross hij zijn rechten heeft afgestaan. Het kan ook zijn dat meerdere personen auteursrechten hebben. De artiest betaalt de rechten niet maar de showorganisator, legt Ramlal uit. Er moet 8% betaald worden van de kaartverkoop. Ramlal zegt dat nu de meeste Surinaamse auteurs en uitgevers hun weg vinden bij Sasur.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!