Tot nu toe geen resultaten opsporing voortvluchtige Bouterse

Justitie en Politie-minister Kenneth Amoksi zegt dat er tot nu geen resultaten zijn geboekt in de opsporing van de voortvluchtige veroordeelde Desi Bouterse. Tijdens een bijeenkomst dinsdag op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zei Amoksie tegenover de media. dat het Openbaar Ministerie in deze kwestie vrijwel alle procedures heeft doorlopen. 

Er is signalering aangevraagd bij Interpol, en bij bevriende landen is gevraagd om eventuele informatie over waar Boutserse zich mogelijk ophoudt te delen met de Surinaamse justitiële autoriteiten. Ook nationaal worden er inspanningen gepleegd om informatie in te winnen over Bouterse’s mogelijke verblijfplaats, zegt Amoksi. Tot nu hebben al deze acties geen resulaten opgeleverd.

BIBIS-minister Albert Ramdin zegt dat de kwestie van de opsporing van Bouterse de nodige aandacht heeft van de regering. Hij wijst erop dat Suriname een rechtsstaat is, en dat het belangrijk is dat vonnissen worden uitgevoerd. “Als je veroordeeld bent, dien je je straf uit te zitten. Maar als je iemand niet kan vinden, dan is dat natuurlijk heel moeilijk”, aldus de BIBIS-minister. Hij betreurt dit, omdat daardoor het rechtsgevoel ook wordt aangetast.

Minister Ramdin had dinsdag op zijn ministerie een onderhoud met de Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher over sancties van de VS tegen Iran. Minister Amoksi was bij die bespreking ook aanwezig.

error: Kopiëren mag niet!