Natio geloot tegen Canada in kwartfinale Nations League

De nationale selectie van Suriname zal in de kwartfinale van de Concacaf Nations League uitkomen tegen Canada. 

Natio heeft na een 5-1 ontmanteling van Guyana afgelopen dinsdag in het Franklin Essedstadion, voor het eerst de volgende ronde van deze regionale Nations League bereikt. Naast twee doelpunten door Sheraldo Becker in de eerste tien minuten, waren het Virgil Misidjan, Denzel Jubitana en Ridgeciano Haps die elk een keer scoorden tewesterbtegen Guyana. Jalen Jones scoorde een doelpunt voor Guyana. 

Suriname heeft eerder slechts twee keren gespeeld tegen Canada. Beiden waren in WK Kwalificatie verband. In 1977 werd met 2 – 1 verloren en in 2021 werd het een 4 – 0 nederlaag. Een deel van de huidige opgeroepen spelers was ook aanwezig in de laatste wedstrijd. 

Suriname werd in groep A van de League A van zes landen gekoppeld aan drie opponenten. Er werd twee keer gewonnen van Guyana, gelijk gespeeld tegen Costa Rica en verloren tegen Guadeloupe. Terwijl Costa Rica en Suriname door zijn gegaan naar de kwartfinales, zijn Guadeloupe en Guyana gedegradeerd naar League B. Guatemala en Martinique blijven in de League A.

Uit groep B gingen Jamaica en Honduras door naar de kwartfinales, Nicaragua en Trinidad en Tobago blijven in de League A en Cuba en Frans-Guyana degraderen terug naar de League B.

De andere wedstijden in de kwartfinales zijn Costa Rica tegen Panama, Jamaica tegen VS en Mexico tegen Honduras.   

De kwartfinalewedstrijden vinden uit en thuis plaats tijdens de interlandperiode in de tweede week van november. De winnaars gaan door naar de halve finale en kwalificeren zich direct ook voor de Gold Cup van 2025.

error: Kopiëren mag niet!